logoPaperFlies
In het nieuws / nederlandse-startup-paperflies-lanceert-map-based-hotelvergelijker

Nederlandse startup PaperFlies lanceert map-based hotelvergelijker

De onafhankelijke hotelzoekmachine is live, die meer dan 600.000 hotels vergelijkt. In het zoekalgoritme worden niet alleen de prijzen die hotels zelf hanteren, maar ook de prijzen van hotelboekingssites meegenomen en tegen elkaar afgezet. Zo biedt de vergelijker een compleet overzicht van hotelaanbieders over de hele wereld. Hiermee pakt de startup het grootste probleem aan in de online reisindustrie: consumenten zoeken op verschillende websites voordat ze een weloverwogen keuze kunnen maken. "Er zijn duizenden boekingsites actief. Doordat PaperFlies een helikopterview aanneemt, boven deze boekingssites, zie je direct waar het hotel het goedkoopst aangeboden wordt", aldus mede-oprichter Jens Steenhuis

De keuzestress wordt verminderd

Vanwege het grote aanbod laten populaire bestemmingen als New York, meer dan 500 hotels zien in de vergelijker. Om de keuzestress te verminderen wordt voor elke bestemming een top 10 samengesteld. Hierbij worden prijs, locatie en meningen van gasten zorgvuldig tegen elkaar afgewogen. Het zelfontwikkelde zoekalgoritme labelt de 10 aanraders met een nummer. Hierdoor is de locatie van het hotel eenvoudig te herkennen op de kaart.

Eerste map-based hotelvergelijker van Nederland

De twee jonge oprichters, beide afgestudeerd aan de hotelschool, weten dat locatie het belangrijkste aspect is bij het zoeken naar een hotel. Bij het openen van de zoekresultaten worden de hotels dan ook standaard op een map weergegeven. Daarmee is het jonge bedrijf de eerste hotelvergelijker van Nederland die de zoekresultaten gelijk visualiseert.

De prijs is per persoon en vanaf €