logoPaperFlies
In het nieuws / prijsdaling-vliegtickets-2016-ideaal-jaar-voor-wereldreizigers

Prijsdaling vliegtickets: 2016 ideaal jaar voor (wereld)reizigers

Nederlandse reizigers kunnen hun hart ophalen wanneer het gaat om het kopen van vliegtickets. De trend waarbij luchtvaartmaatschappijen hun tickets voor lage prijzen aanbieden heeft het afgelopen jaar doorgezet.

Vliegtickets naar bestemmingen over de hele wereld bereiken dit jaar hun laagste prijzen, blijkt uit onderzoek van PaperFlies.com..

Olieprijs

De verdere daling van de prijzen van vliegtickets zijn een gevolg van de daling van de olieprijzen en de concurrentiestrijd onder de vele aanbieders. Op Schiphol zijn in 2016 drie nieuwe luchtvaartmaatschappijen, waardoor er op diverse routes frequenter wordt gevlogen. Vooral nieuwkomer China Eastern concurreert heftig op Aziatische bestemmingen. Zo was Bali dit jaar al te boeken voor 380 euro retour.

Rome

Bij het vergelijken van de laagste prijzen van vliegtickets in 2015 en 2016 is gebleken dat de prijsdaling van een ticket naar Rome het grootst is. Een ticket naar de Italiaanse hoofdstad kan dit jaar tot wel 60 procent goedkoper zijn. Ook is het gunstiger om naar Azië te vliegen. Vliegtickets naar Bali en Bangkok zijn dit jaar tot 21 procent goedkoper dan vorig jaar. Daarnaast zijn reizigers voor een vliegticket naar Tokio tot zeventien procent minder kwijt.

De prijs is per persoon en vanaf €