Reisgids / New York

Reisgids

New York

New York, de stad die nooit slaapt

New YorkNew York is misschien wel de meest bruisende en bekendste stad ter wereld. De lijst met bezienswaardigheden is oneindig lang.

New York is de grootste en belangrijkste stad van de Verenigde Staten. Een prachtige metropool gelegen aan de oever van de Hudson River. De stad heeft een enorme aantrekkingskracht en heeft één van de grootste en bekendste skylines ter wereld, gedomineerd door het iconische Empire State Building. De stad bestaat uit vijf stadsdelen: Brooklyn, Manhattan, Staten Island, The Bronx en Queens.
New York wordt ook wel de 'Big Apple' genoemd en is één van de belangrijkste steden van de wereld op het gebied van zaken, handel en entertainment. Het is een topbestemming voor reizigers. En niet zonder reden. In de stad is werkelijk alles te doen. Het ligt niet voor niets in het land met onbegrensde mogelijkheden.
Geen enkele andere plaats is vergelijkbaar met New York. Het is de meest opwindende stad ter wereld.Robert de Niro
Je kunt in New York weken doorbrengen en nog steeds nieuwe dingen ontdekken, maar er zijn een aantal plekken in New York die je niet wilt missen. Bijvoorbeeld Times Square, gevuld met grote neonreclames en led-schermen die 24 uur per dag het plein verlichten. Het Vrijheidsbeeld, het toonbeeld voor alles waar de stad New York voor staat. Of Grand Central Station, één van de drukste en mooiste treinstations ter wereld. Maar ook Wall Street, de Brooklyn Bridge, Grand Central Park, het Empire State Building, Chinatown, Little Italy, de kunstzinnige wijk 'Soho' en Manhattan, zijn aanraders. De lijst met bezienswaardigheden is oneindig lang.
New York is een plek waar je je eigen avontuur kiest. De stad loopt altijd voorop en de ontwikkelingen en trends wisselen zich snel af. Of je New York vandaag, morgen of over een jaar bezoekt het is er atlijd weer anders, en altijd weer booming!
Top 3 activiteiten in New York
1Hip Hop in Harlem
Ga langs de oudste platenzaken, het legendarische Apollo theater en verschillende disco's. Deze tour is leuk voor alle leeftijden.
2Metropolitan Museum of Art
Ook wel beter bekend als The Met. Dit museum is één van de belangrijkste musea ter wereld en ligt aan de oostkant van het Central Park. De prachtige, enorm uitgebreide kunstcollectie strekt zich uit over 19 afdelingen.
3Fietsen over de Brooklyn Bridge
Net zoals je San Francisco niet kan verlaten zonder over de Golden Gate te hebben gefietst, moet je in New York ook echt een tochtje maken over de Brooklyn Bridge. Deze hangbrug verbindt Brooklyn met Lower-Manhatten en is het decor voor vele bekende filmscenes geweest.
Zie alle activiteiten
Wist je dat?
New York een echte internationale stad is? 36% van de inwoners is in een ander land geboren.
New York ooit voor 24 dollar van de Indianen gekocht is door Peter Minuit, een Nederlandse pionier?
De afmetingen van het Central Park gigantisch zijn? Het park is al groter dan heel Monaco.
Boek vliegtickets naar New YorkVind eenvoudig het goedkoopste vliegticket naar New York. Wij vergelijken 1200+ vliegticket websites in één zoekopdracht.
vanaf
naar
NYC
New York
okt 28
zondag 2018
nov 7
woensdag 2018
1 Reiziger - economy
zoeken
Vliegticket deals naar New York ontvangen?De beste reisdeals naar New York direct in je mailbox.
Share this guide
De prijs is per persoon en vanaf €