Reisgids / Sri Lanka

Reisgids

Sri Lanka

Sri Lanka, een perfecte combinatie van natuur en cultuur

Sri LankaEindeloze stranden, tijdloze ruïnes, gastvrije mensen, rond dwalende olifanten, beroemde thee, lekker eten en sexy surfers beschrijven de schoonheid van Sri Lanka.

Midden tussen de grote zeeroutes ligt Sri Lanka, een eilandstaat die tot 1972 bekend stond als Ceylon. Sinds de 16e eeuw dient het land als een strategische handelspost waar goederen zoals thee, kokosnoten, tabak en koffie werden verhandeld. Door deze rijke historie vind je in de steden nog veel mooie oude gebouwen. In de hoofdstad Colombo, in het Colombo Fort district, vindt je veel van deze oude gebouwen. De moeite waard zijn het voormalige parlementsgebouw en het Nederlandse ziekenhuis uit de 17e eeuw, wat het oudste gebouw van het land is.
Andere steden zijn ook zeker de moeite waard. Doordat Sri Lanka één van de belangrijkste boeddhistische landen is vind je veel heilige steden verspreid over het land. Polonnaruwa, Sigiriya en Anuradhapura zijn steden die verschillende prachtige boeddhistische heiligdommen bezitten en allen op de UNESCO werelderfgoedlijst staan.
Door het helderblauwe water en tropische klimaat is Sri Lanka de Parel van de Indische Oceaan.
Behalve cultuur staat het land ook bekend om haar natuur. Omdat het een eiland is kent het land een lange kustlijn met prachtige witte stranden die omgeven zijn door bossen. Echt het "Pirates of the Caribbean" gevoel. De mooiste stranden vind je rondom het havenstadje Galle en bij Mirissa.
Top 3 activiteiten in Sri Lanka
1Neem surflessen
Hikkaduwa is de plek om te leren surfen. De golven zijn goed maar niet intimiderend en door het zachte zand kom je nooit hard terecht.
2Loop mee met een bedevaart
De Adams bergtop is de meest heilige plek van Sri Lanka en tevens een bedevaartsoord voor duizenden pelgrims. Het uitzicht van de berg is prachtig, net als de tocht naar de top.
3Ga terug in de tijd in het dorpje Sigiriya
Sigiriya is een reusachtig paleizencomplex gebouwd in de 5e eeuw na christus. Loop langs de prachtige tuinen en grachten waar je een glimp op kunt vangen van apen en krokodillen.
Zie alle activiteiten
Wist je dat?
Er op Sri Lanka verschillende Nederlandse gebouwen te vinden zijn? Het land maakte korte tijd deel uit van Nederland.
Theeliefhebbers hier hun hart kunnen ophalen? Sri Lanka exporteert de meeste thee ter wereld.
Je moet opletten met hoofdbewegingen in Sri Lanka? Knikken met je hoofd betekend nee en schudden ja.
Boek vliegtickets naar Sri LankaVind eenvoudig het goedkoopste vliegticket naar Sri Lanka. Wij vergelijken 1200+ vliegticket websites in één zoekopdracht.
vanaf
naar
CMB
Colombo
okt 28
zondag 2018
nov 7
woensdag 2018
1 Reiziger - economy
zoeken
Vliegticket deals naar Sri Lanka ontvangen?De beste reisdeals naar Sri Lanka direct in je mailbox.
Share this guide
De prijs is per persoon en vanaf €